Újra divatba jött a fatüzelésű beépíthető kandalló

fatüzelésű beépíthető kandalló

A fatüzelésű kandallók már régen is megbízhatóan működő fűtőberendezésnek számítottak, napjainkban pedig újra széles körben terjed a használatuk. Ezek a tűzterek azonban már nem igazán hasonlítanak a régi, több évtizede gyártott darabokra.

A működési elvük szerint, a fa fűtőanyag használatával felmelegített tűztér magas hőjét átadják a környező levegőnek, amelynek a cirkulálása biztosítja magát a fűtést. A kialakításuk szerint megkülönböztetünk szabadon álló vagy beépíthető kandallókat, ezen kívül léteznek légfűtéses és vízteres kandallók. A fatüzelésű beépíthető kandalló tervezésnél figyelni kell, hogy a beépítés és a kéményrendszer kialakítása megfelelő legyen.

Éppen ezért a beüzemelést mindenképp érdemes szakszervizzel vagy képesítéssel rendelkező szakemberrel végeztetni, főleg biztonsági okok miatt. A megbízhatóan üzemelő fatüzelésű beépíthető kandalló a stílusos és esztétikus megjelenésével hosszú időn keresztül az ház praktikus darabjává válhat és gondoskodhat annak fűtéséről.

A vizteres kandalló megoldja az otthonunk fűtését

Abban az esetben, ha a kandallónkat rászerelt víztartállyal kombináljuk, tökéletes fűtőberendezést hozhatunk létre, amely képes a ház központi fűtését teljes mértékben kiszolgálni. A kandalló hagyományos módon melegít, miközben a központi fűtési rendszerre csatlakoztatva ellátja az egész házat a fűtéshez szükséges meleg vízzel, emellett segíti a fűtőkazán munkáját.

A vizteres kandalló óriási előnye, hogy nemcsak abban a helyiségben képes meleget szolgáltatni, ahol a kandalló elhelyezkedik, hanem a csöveken keresztül elszállított meleg vízzel más helységeket is fűthetünk. További pozitívum, hogy kiépített gázvezeték hiányában is bárhol fűthetünk vele.

Ha pedig puffertartályt csatlakoztatunk hozzá, akkor a működését még gazdaságosabbá tehetjük, ugyanis a meleg vizet ebben tárolva hosszabb időn keresztül felhasználhatjuk. A vizteres kandalló tervezésnél fontos szempont a fűtendő családi ház hőszükségletének nagysága, ugyanis ennek függvényében kell kiválasztani a számunkra megfelelő teljesítményű berendezést.