Mit takarnak az acélbetétes cipők jelölései?

acélbetétes cipő

Ha munkavédelmi lábbelit keres, a webshopunkban nemcsak különféle stílusokat talál, hanem S1, S2, S3 és köztes védelmi kategóriájú változatokat is. A munkavédelmi bakancsok alapvető védelmi szabványa az SB. Az ebbe a csoportba tartozó lábbelikre jellemző az acél talpbetét, aminek ellen kell állnia egy 200J erejű ütközésnek, vagyis 1 méteres magasságból történő 20 kg súlyú zuhanásnak. Az acélbetétes cipő különböző, gyakran olajjal és más anyagokkal borított felületeken való járásra lett tervezve.

Az S1 kategóriában az acélbetétes cipők a lábfejet és a lábujjakat védő elem és a csúszásmentes talp mellett, ütéscsillapító rendszerrel is rendelkeznek. A gyártók ilyen ütéscsillapító megoldásokat használnak a sarok területén is, ami különösen a dinamikus munkavégzés során van leginkább kitéve a talajjal való erős ütközésnek. A jó minőségű acélbetétes cipő a láb kényelmét is növeli a hosszantartó viselés során, például a gyártósoron való állás közben. Az S1 kategóriájú biztonsági cipők elektrosztatikus ellenálló tulajdonságokkal is rendelkeznek.

Nem feltétlenül alacsony minőségű az olcsó munkaruha

A munkavédelmi ruházat olyan öltözet, ami a munkavégzés során megvédi a személyt a testi sérülésektől vagy a környezetben található veszélyes és káros anyagoktól. A munkáltató felelőssége a munkavállalók megfelelő munkavédelmi ruházatának biztosítása. Az egyes munkavédelmi ruházati cikkek megvásárlásakor nem szabad figyelmen kívül hagyni a költségüket. Az olcsó munkaruha nem az összes esetben hozza az ilyen termékektől elvártakat.

A minőségi védőruházat ára sokszor magasnak tűnhet, de egy felelős munkáltató gondoskodik arról, hogy az alkalmazottak maximális védelmet és kényelmet kapjanak a munkájuk során. Mint minden árucikk, a védőruházat is különböző minőségű lehet, aminek általában megfelelő ára van. Egy eldobható, polipropilénből készült olcsó munkaruha jóval kevesebbe kerül, mint a szövetből gyártott társa. Manapság védőruházatot lehet vásárolni, mind a helyhez kötött üzletekben, mind az interneten egy megbízható webshopot találva. Olcsó munkaruha szinte mindegyikben kapható, de a biztonságon nem érdemes spórolni.