Olajcserénél a szűrőre is figyeljünk!

Ott van mindenki számára az egyik legnépszerűbb „olajos shop” az olajwebshop.hu! Ott rengeteg infót megkapunk arról, hogy mit hogyan tegyünk. Mire kell figyelni a megfelelő motorolaj kiválasztása mellett, illetve pont abból hogyan válasszuk ki a megfelelőt. Ez fontos, mert ha autót szeretnénk fenntartani és még nincs rutinunk benne, rengeteg tudnivaló van, ami segít, vagy épp megakadályozza a bajt.

Ha olajszűrők közül válogatnánk, mert azt is vásárolnánk, természetesen a szokott módon (egyébként rengeteg termék közül) listázva választhatunk itt népszerűség szerint, név szerint, ár szerint, illetve annak alapján, hogy melyik mikor került be az olajwebshop.hu kínálatába az olajszűrők közé. De ez az oldal ennél tovább megy (ez még csak olyasmi, ami tényleg a webshopok mindegyikére valamennyire jellemző). Ez az oldal komoly törekvésként tekint rá ugyanis, ahogy én látom, hogy magasabb szintre emelje az ilyesmik árusítását és a hiba nélküli, felhasználóhoz való eljuttatását.

Mitől hiba nélküli? Mit értek ez alatt? Itt is, a szokásos dolgokon túl azt, hogy komoly, a webshopba integrált felvilágosító kampányt vélek én felfedezni a kereskedői tevékenysége mellékvágányaként, aminek keretében több beépített funkciót használva tanítják meg, hogy hogyan lehet az olajszűrők, motorolajok és egyebek közt biztosra menve válogatni. A motorolaj-választójuk platformjuk például úgy működik, hogy az oldal balsávjában (ahol a menüsor is van, csak kicsit annál lejjebb kell görgetni) rákattintunk a „Milyen motorolaj kell a járművembe?” panelre. Itt kiválasztjuk a kedvelt márkánkat (amely márkáknak szintén utánanézhetünk helyben), például Liqui Moly, az ottani oldalon rákattintunk, hogy milyen járműbe szeretnénk olajat és mondjuk a gépkocsi jel után (Cars) autógyártót, majd modell is választunk magunknak. Még a pontos motortérfogatot is belőhetjük, meg minden ilyesmit, és már kapunk is egy listát a hozzánk passzoló termékekről.

A kiegészítőkre is figyeljünk, említett gyártói oldalon ezekből is szelektálhatunk akár, aztán minden megvásárolható helyben az olajwebshop.hu-n. (Az itteni szelektálás lehetséges módjairól írtam is már) Azért jó választás pont az olajwebshop.hu-ról venni ilyesmiket, mert mindenképp megkapunk mindent egy helyen (opció a spórolásra), náluk minden gyári, vagy ellenőrzött helyről beszerzett, így nem futhatunk bóvliba, hamisítottba, és igen menő márkákkal lesz csak dolgunk. Itt a minőségben nincs kompromisszum, de ilyen dologban nem is szabadna kompromisszumot kötni senkinek. Ezért jelzik például azt, hogy olajszűrők cseréje is esedékes, ezért írnak mindenről sokat, hogy a magunk igényszintje szerint megtudhassuk a legtöbbet ezen komplex területről.

Milyen márkák vannak mondjuk motorolajból és egyebekből? Az említett Liqui Moly mellett van mondjuk Motul, Repsol, Castrol, Elf, Mobil 1, Total, Eneos, ismerősek ezek? Csak a leghangzatosabbakat emeltem ki, hogy visszautaljak a minőségre, de fontos: ez nagyon kis szelet az egészből, ami rajta van még a terméklistán, nem véletlenül van ott bármelyik (vagy csúcsminőség, vagy valamiért pótolhatatlan dolog, amit viszonteladóként kínálnak tőlük), és nem győzöm hangsúlyozni, hogy ellenőrzött forrásból valók! Ahogy azt is jó elmondani sokszor, a személyautó szintén csak egy kategória a sok közül. Motorkerékpárosoknak, haszongépjárművet birtoklóknak, szervizelőknek is árulnak jó pár dolgot. Így lettek az egyik legnagyobbak a hazai kereskedők között, ha nem a legnagyobbak (őszintén szólva nem néztem utána, mert én annyira elégedett vagyok velük, hogy miért érdekelne más?), és ezért van annyi pozitív visszajelzés róluk akár az Árukeresőn, akár máshol. Ezért van ennyi követője a Facebook oldaluknak és azt is elérték, hogy aki utána akar nézni a dolgoknak, hozzájuk menjen információért.

Hozzájuk mehetünk fizikai értelemben is, mert vannak boltjaik számosan, de az oldalukra olvasnivalóért is érkezhet bárki, mert sok területen kapunk tehát ismertetőt, alapos felvilágosítást. Tényleg figyeljünk oda magunk is az autónkra, aminek része, hogy vásároljunk bele minőségi dolgokat. Azt is leírják, mi a maximális korlátja, ami után ne halogassunk egy olajcserét mondjuk. Ezeket tartsuk be és akkor autónk olyan hálás lesz, mint egy jól tartott háziállat! Én tényleg így tekintek rá… Szeretem, óvom, és a motor és egyéb részei számára fontos dolgokkal táplálom. Így érhetem el, hogy bár motorolajból nem veszek meg valami olcsó bóvlit, de mindig veszek eleget és nem fog egyszerre, később egy vagyonba kerülni bármilyen javíttatás! Én ritkán vagyok olyan önhitt, hogy a saját példám követését javaslom. Most viszont így teszek. Remélem hallgattok rám, mert én csak jót akarok!