Ennél jobbat kívánni se tudtunk volna!

Anyukám autója már nem mai darab, egy több mint 10 éves Daewooról beszélünk, de eddig szinte soha nem volt vele semmi gond. Pedig nagy utakat megtettünk vele gyerekkoromban, és anyukám szinte napi szinten használja a városon belül is. Sőt, egyszer a nagymamám karambolozott is vele, akkor mondjuk ki kellett cserélni mindent ott az anyósülés környékén, de ennek már 4 éve és azóta se volt semmi gond. Idén viszont már másodjára kellett elvinnünk a szerelőhöz. A város, ahol lakunk nem bővelkedik autószervizekben, szinte nincs egy normális autószerviz sem, de ezt a szerelőt már régóta ismerjük. Mostanában viszont, ha meg is csinált rajta valamit rövid időn belül visszatért ugyanaz a probléma, így kezdtük elveszíteni a hitünket benne. Elkezdtem keresgélni milyen közelben lévő jó autószerviz lehet, és végül találtam egy pestit, a Méta Autószervizt.

Elsőre nagyon szimpatikusnak tűnt!

Már azért is mert márkafüggetlen autószerviz, ami azért egyre ritkább, másrészt mert már a weboldalukat is profinak találtam. Minden témában volt egy aloldal hasznos információkkal. Úgy írták le a dolgokat, hogy még én is megértettem, melyik alkatrész miért felel egyáltalán, hogy néz ki az adott folyamat és miért így kell csinálni. Egyszerű, tömör, lényegre törő szövegek voltak, ráadásul az időpontfoglalást is el lehetett intézni az oldalon keresztül, ami szerintem nagyon korszerű ötlet volt részükről.

Engem elsősorban az elektronika rész érdekelt, mivel a kocsi fő baja az ablaktörlő, a lámpa és az ablaklehúzó rendellenes működése volt. Az oldalon külön kiemelték, mikor van értelme a műszeres diagnosztikának stb., és azt éreztem, az ég akarta, hogy én erre az oldalra bukkanjak, mert pont ez volt az, amire szükségünk volt! A korábbi szerelő pedig nem is beszélt soha ilyen eszközről, gondolom mert nem is volt neki.

Külön kiemelték, hogy értenek gombok, ablakemelő, generátor és önindítók cseréjéhez és felújításához is. Ez utóbbi különösen megragadta a figyelmem, mert a legtöbb helyen azonnal cserét ajánlanak és meg se próbálják megjavítani a régi alkatrészeket.

Be is jelentkeztünk aztán vittük is az autót a megbeszélt időpontban. Nagyon rendesek voltak és gyorsan meg is javították az autót, rá két napra mehettünk is már érte.

Az autószerviz kinézete is amúgy pont olyan volt, mint a weboldal. Letisztult, egyszerű, mégis valahogy áradt belőle a szakértelem. Nem voltak túlságosan elhavazva, de azért állt bent jó pár autó, és pont elegendő mennyiségű szakember volt, akik még kényelmesen elfértek. Tetszett az is, hogy minden korosztályból voltak bent autószerelők, legtöbben középkorú felnőttek, de volt egy fiatal és egy idősebb úr is közöttük. Nekem ez mindig azt sugallja, hogy mennyi féle szakértelem találkozhat egymással, más nézőpontok, amik egymás hasznára válhatnak, és úgy érzem nem volt rossz a feltételezésem.

Meg kell mondanom, hogy én ilyen korrekt autószerelőkkel még nem találkoztam! Mindent részletesen elmondtak, hogy mi volt a probléma, hogy oldották meg, hogy lehetett volna még és miért ezt választották. Látszott, hogy több év tapasztalattal rendelkeznek, még mesélték is, hogy volt egy hasonló eset pár évvel ezelőtt, ami nagyon szimpatikus volt, ráadásul amúgy kifejezetten jóképűek is voltak a fiúk.

Az árat illetően, bár előre tájékozódhattunk az oldalon, nagyjából mennyibe fog kerülni, azért számítottunk rá, hogy ennél több lesz, mert Pesten amúgy is mindig minden drágább, mint vidéken. Legnagyobb meglepetésükre amúgy egyáltalán nem volt vészes az ára! Ez valószínű annak köszönhető, hogy amit lehet, igyekeztek megjavítani a teljes csere helyett, így nem kellett új alkatrészért fizetni, de így is meglepő volt, hogy konkrétan a vidéki szerelő is kb. ugyanilyen áron dolgozott, ha nem drágábban! És itt sokkal nagyobb alaposabb munkát kaptunk a pénzünkért.

Anyukám autója azóta is remekül működik!

De nem csak neki született jó tapasztalata velük, végre mi is átmentünk a műszakin!

A mi autónkkal is volt, mit csinálni. Miután anyukám ennyire meg volt elégedve a Méta Autószerviz embereinek munkájával, én is őket választottam. Nekünk egy ősrégi Volvonk van, amit bár nagyon szeretünk, kicsit túl sok a baj vele. A párom bár ért az autók bütyköléséhez, de van, ami még rajta is kifog. Ahhoz, hogy átmenjen a kocsi a műszakin, ki kellett volna cserélni az ABS-t, az bal első lámpát meg kellett volna csinálni, hogy világítson és egy általános átnézés is hiányzott neki, mert ki tudja mit nem vettünk még észre.

Felhívtam a fiúkat, hogy mi a helyzet a kocsival és meg tudnák -e nézni, és adtak is egy időpontot. Reméltem, hogy meg tudják javítani, vagy vállalják egyáltalán ezt a sok macerát, de nagyon készségesek voltak!

Ennek a szerelése kicsit több időt vett igénybe, de abszolút megérte várni rá! Egy 30 pontos checklista alapján nézték át a dolgokat, amit így utólag én is tudtam ellenőrizni, hogy hol mi volt a hiba, mit kellett megjavítani. Megoldották az elektronikai malőrt, kicserélték az ABS kockát, és mindent megjavítottak, amik ezzel kapcsolatban nem működtek megfelelően. Az autó konkrétan olyan lett, hogy alig ismertem rá! Kívülről persze nem, de annyival egészségesebben működött, mintha behoztam volna egy haldokló nagypapát és hirtelen életerős családapává varázsolták volna!

Felajánlották, hogy elviszik ők a műszaki vizsgára, hogy le legyen róla a gondom, és gondoltam, ezzel a lehetőséggel élni kell, mert bennük bízom a legjobban ilyen téren. Az autó sikeresen át is ment a vizsgán végre, amitől nagyon boldog voltam, hiszen egy éve vártunk már erre a pillanatra!

Csak jókat tudok mondani

Nagyon meg voltam elégedve a munkájukkal, és bár ez egy kicsit drágább mulatság volt, szerintem abszolút megérte rászánni a pénzt, mert ezt az autót legalább ismerjük és szeretjük is, és rosszabbul jártunk volna, ha veszünk helyette egy másikat vagy máshová visszük. Az egyik barátunk a pár utcával arrébb lévő autószervizbe vitte a kocsiját, és annak kevesebb baja volt, mégis sokkal többet kellett fizetnie, és még csak nem is voltak kedvesek, szóval mi nagyon jól jártunk a Métásokkal!

Így, hogy teljes átvizsgálást végeztek az autón, már nem félek attól, hogy valami váratlanul tönkre mehet, mert rosszul kötötte be a barátom, hanem végre biztonságban érezhetem magam az autóban, és ez mindennél fontosabb! Azt kívánom, bár korábban rátaláltunk volna erre az autószervizre, mert sokkal könnyebb lett volna az életünk, de nem ürült volna ki ennyire a pénztárcánk feleslegesen a rossz szerelőkre költés miatt.

Az ilyen profi szakemberek megérdemlik, hogy nagyobb népszerűségre tegyenek szert, úgyhogy ajánlom mindenkinek, hogy keressék fel a Méta Autószervizt, ha bármi probléma adódna az autójukkal! Itt biztos, hogy nem megy kárba a pénz, mégis megoldódik a probléma, gyorsabban és hatékonyabban, mint gondolnátok!