Helyes számításokat igényel az öntöző automata

Helyes számításokat igényel az öntöző automata

A locsolórendszer minőségét mindenekelőtt a helyes számítások, valamint az elemek telepítésének megbízhatósága és minősége határozza meg. Meg kell érteni, hogy a különböző öntöző automata modellek eltérő nyomásra vannak tervezve és más-más vízhozamúak. A növények, valamint a változatos talajtípusok is egyedi megközelítést igényelnek az öntözésnél. Az öntöző automata tervezése során a szakember gondosan kiszámítja a víz eloszlását a kert területén és elkészíti a berendezés egyes részeinek ajánlott működési módját.

A teljes rendszerre vonatkozó számítás a vízellátó rendszer lehetőségeinek figyelembevételével történik, aminek az öntözőrendszer működése alatt is biztosítania kell a ház lakóinak igényeit. A teljesen automatizált egységben elektromágneses szelepek kerülnek beépítésre. Ezek a központi vezérlőhöz kapcsolódnak, ahonnan a kert öntözésének irányítása érkezik. Szükség esetén egy időjárás- vagy egyszerűen csak esőérzékelő csatlakozik a vezérlőhöz. Maguk az öntöző automata vezérlők a funkcionalitásukban nagyon eltérőek lehetnek.

Az öntöző rendszer időt takaríthat meg

Az évek során számos káprázatos és rendkívüli technológiai előrelépés történt, amelyek a különböző iparágaknak lehetővé tették a fejlődést és a hatékonyabb módszerek kidolgozását az ügyfeleik megsegítésére. Valójában az automata öntöző rendszer bevezetése olyasvalami, ami lehetővé tette a kertészeknek, hogy megbízható és költséghatékony megoldást kapjanak a szigorú ütemezésű kerti öntözésre. Ahogy a neve is mutatja, az automata öntöző rendszer automatizált.

Ez azt jelenti, hogy gyakran időzítővel vezérlik, így juttatva a kertbe a vizet emberi jelenlét nélkül. Ebből adódóan, az ilyen jellegű öntözéssel a kertészek sok időt takaríthatnak meg és más kötelezettségeikre fordíthatják azt anélkül, hogy feláldoznák a kert esztétikai szépségét és egészségét. Mivel az automata öntöző rendszerben a vizet egy erősen szabályozott rendszer segítségével juttatják ki, bölcsen feltételezhető, hogy a növényeknek biztosított víz hatékonyan kielégíti azok igényeit, túl- vagy alulöntözés nélkül.