Gázkonvektor szerelő zárt égésterű és kéménybe kötött rendszerekhez

gázkonvektor szerelő

A gázkonvektorok elterjedésével egyre több mindenkinek világos lett, hogy mennyire megbízható berendezést jelent ez a fűtési szezonban. Kétféle modellről lehet beszélni: parapetesről és kéménybe kötöttről. Ha bármelyikkel gond van, a gázkonvektor szerelő segíteni tud, hiszen mindegyikhez ért és tisztában van vele, mi lehet a gond, mitől fog ismét kiválóan működni a szerkezet.

Általánosságban elmondható, hogy a parapetes, tehát a zárt égésterű modell a legnépszerűbb, ami érthető is, hiszen ez a legbiztonságosabb. Mikor is lehet szükség arra, hogy egy profi gázkonvektor szerelő átnézze a kelléket? Legtöbbször a begyújtással van a gond, mert az őrlánghoz vezető fúvóka és cső sajnos elég hamar el tud dugulni, még akkor is, ha vigyáz az ember.

Ami pedig tovább rontja a helyzetet, hogy a gáz tiszta útja mellett, a gyújtószikrának is tökéletesen kell ellátnia a funkcióját ahhoz, hogy a szezonális beüzemelés zökkenőmentesen történjen. Ilyen jellegű problémák megjelenésekor nyugodtan felvehető a kapcsolat egy gázkonvektor szerelő szakemberrel, aki gyorsan a helyszínre siet és a lehető leghamarabb elhárítja a hibajelenséget.

Tudja a szaki, hogy az őrlángra mindig oda kell figyelni, ugyanis apró láng esetén nem fog égve maradni a biztonsági hőérzékelő miatt. Az sem jó, ha túlságosan intenzív az őrláng, mert az erős láng jelentős kormosodáshoz vezet.

Gondmentes kell legyen az egyszerűsített kazáncsere

A kazáncsere kétféle módon történhet: tervkötelesen és egyszerűsített módon. Az egyszerűsített kazáncsere a kettő közül a szimplább és kevesebb időt igénylő. De mitől is függ, hogy melyik eljárást kell választani? Főleg a gázkazán környezetében lévő műszaki feltételek határozzák meg azt, hogy végül tervköteles vagy egyszerűsített kazáncsere kell.

A feltételek elbírálásához a hatályos jogszabályoknak megfelelő mérnöki tudással és háttérrel rendelkező szakember segítségét kell kérni. Annyit egyből leszögez egy szakértő, hogy egyszerűsített kazáncsere és a tervköteles procedúra is engedélyköteles. Tehát csakis a megfelelő engedélyekkel rendelkező mester végezheti el a munkát.