Két okból fontos a régi akkumulátor leadása

régi akkumulátor leadása

Sokak nagy örömére rengeteg hazai telephely átveszi a működésképtelen, meghibásodott, de még így is értékes akkukat. A régi akkumulátor leadása az egyik legjobb módja annak, hogy a régen megvásárolt eszközért visszakapjon egy kisebb összeget az ember. Pontosan ez a helyzet a Méhes Hulladék Kft. esetében is, ahol a szakemberek sok éve foglalkoznak ezzel.

A cég nem csupán anyagi okokból segít, hogy a régi akkumulátor leadása zökkenőmentes legyen, hanem a környezet védelme érdekében is, azzal a céllal, hogy a környezetterhelés legalább ilyen értelemben minimális legyen. A használt akkuk átvétele gyorsan és biztonságosan történik, teljesen mindegy, hogy valaki a vállalat oroszlányi vagy tatabányai telephelye mellett döntött.

A régi akkumulátor leadása azért annyira hatékony, mert direkt erre a célra tervezett konténer várja a tulajdonosokat és a működésképtelen eszközüket. De mennyire értékes egy akku? Nos, egy megszokott modell nagyjából 6-7 kilogramm félólmot és 3 kg műanyagot tartalmazhat.

Természetesen a folyamat során a kénsavat közömbösítik. Mivel mégiscsak veszélyes hulladékról van szó, a legfontosabb, amit minden tulaj meg kell jegyezzen, hogy nem szabad a szemétbe jusson a kellék, a kommunális hulladékkal. Ott szennyezné a talajt és ezzel együtt a talajvizet, ami negatívan hat ki a környező állatok és bizony az emberek egészségére is.

Anyagi okokból mindenképp megfontolandó a réz kábel átvétel

A színesfémek kétségtelenül a legértékesebb anyagok, amikkel sokan megfordulnak a magyar MÉH telephelyeken. Legtöbben a réz kábel átvétel formájában szeretnének megválni az értékes színesfémtől. Természetesen a meheshulladek.hu ezzel is foglalkozik, a fent említett két városban.

Tatabánya és Oroszlány környékén például rengetegen azért választják ezt a vállalatot, mert itt az árak reálisak, a megbízhatóság adott, a munkatársak korrektek és hatékonyak, illetve mindig azt kapja a kliens, amire számított. A réz kábel átvétel során fontos megjegyezni, hogy ha egyéb alapanyagú kábelek is vannak a behozott zsákban, csomagban, akkor csak az olcsóbb anyag árában tudjuk átvenni azt a szakik.