Cigi-e az e cigi?

A kérdés nem is olyan egyszerű mint hinnénk, de nem is annyira bonyolult, mint egyesek hátsó szándékoktól vezérelve elhitetni szeretnék. Nem kell ahhoz filozófiai mélységekbe lemennünk, hogy a cigaretta fogalmát definiálni tudjuk. Ehhez a definícióhoz képest az e cigi természetesen igenis cigarettának számít, hiszen a hagyományos forma, mozdulat, és persze a fő hatóanyag, a nikotin is megtalálható az e cigi „kelléktárában”. Ha viszont ragaszkodunk az eredeti kérdéshez, inkább úgy kéne feltenni, mi az, amiben nem cigi az e cigi?

Sok ilyen tényező van, de a felsorolás végén mindannyian megegyezünk majd abban, hogy ezeket a tényezőket senki nem fogja visszasírni, miután akárcsak egyszer kipróbálta mit nyújt az e cigi. Kezdjük talán egy olyan banális dologgal, ami nem is annyira a dohányost, hanem környezetét zavarj leginkább, és ez a rossz, ázott dohány szagú lehelet. Ha az e cigi mellett döntünk, búcsút is inthetünk ennek a jelenségnek, amit környezetünk, főleg a hozzánk igazán közel állók fognak csak értékelni, mégpedig pozitívan.

űA legtöbb dohányosnak fel sem tűnik, hogy a rendszeres fogmosások ellenére kellemetlen a lehelete, a környezetükben élőknek viszont annál inkább. A sokféle illatú és ízesítésű e-liquidet felhasználó e cigi viszont egy másik dimenziót nyit meg e tekintetben a dohányzás területén. Erre vonatkozólag mondják a hagyományos cigihez ragaszkodók, hogy emiatt nem is „igazi” az e cigi, de ez a véleményük csakis addig tart ki, míg maguk is ki nem próbálják legalább egy alkalommal.