Az öntözőrendszer ára kifejezetten kedvező

Az öntözőrendszer ára kifejezetten kedvező

Minél nagyobb egy terület, annál több ásásra és alapanyagra van szükség, ami természetesen a végső összeget nagyban befolyásolja. Az öntözőrendszer ára az alkatrészek minőségétől is függ. Ezen nem szabad spórolni, mivel a silány kiegészítők hamar meghibásodhatnak, ami újabb kiadásokhoz vezethet. További meghatározó tényező lehet a terület tagoltsága és a vízforrás. Amennyiben vezetékes vizet használ, akkor valószínűleg olcsóbb lesz, bár előfordulhat, hogy nem elegendő a hálózati nyomás.

Ebben az esetben egy szivattyúra is szükség lesz. Az öntözőrendszer ára magasabb, ha kútból nyeri ki a folyadékot, azonban ez hosszútávon megtérül. Esővízgyűjtő ciszternából is történhet a locsolás, viszont ilyenkor nem árt, ha van egy másodlagos vízforrás, arra az esetre, ha elfogyna az esővíz. A munkadíj általában függ a terep keménységétől, az agyagos jellegétől, valamint a megközelíthetőségétől. Végül meg kell említeni, hogy az Ön igényeitől is változik az öntözőrendszer ára, hiszen nem mindegy, hogy kézi vagy automata berendezést szeretne.

Automata locsoló a kényelemért

Ezzel a fantasztikus berendezéssel mindenképpen jól jár, hiszen energia befektetés nélkül érheti el azt, hogy a kertje folyamatosan fejlődjön és egész évben szép legyen. Az automata locsoló a talajfelszín alatt helyezkedik el, vagyis szinte észrevehetetlen. A szórófejek kizárólag akkor emelkednek ki a földből, ha permetezik a növényeket és a pázsitot. Lehetnek spray, rotátoros vagy rotoros kivitelűek. Ezektől az elemektől függ a vízkijuttatás mértéke. A berendezés zónákra osztva permetezi a kertet.

Az automata locsoló zónáiban a vízáramlás szabályozását elektromosan vezérelt szelepek végzik. A mágnesszelepeket működtető egység lehet hálózati, elemes, kül- vagy beltéri. Az esőérzékelő fontos része a berendezésnek, hiszen ez állítja le a permetezést abban az esetben, ha elered az eső. A tiltás egészen addig kitart, amíg zuhog. Amikor a zápor véget ér, akkor újraindul emberi beavatkozás nélkül. Az automata locsoló bármelyik szaküzletből beszerezhető, olykor akciósan. A kedvezményeket kihasználva sokat spórolhat.