Az ipari automatizálás új forradalmat hoz létre

ipari automatizálás

Az automatizálás a gépesítés továbbfejlesztése az iparban, ami nagymértékben szabályozható eszközöket használ a hatékony gyártási vagy termelési folyamatok elérése érdekében. Az ipari automatizálás pedig a vezérlőrendszerek, például számítógépek, programozható logikai vezérlők, robotok és információs technológiák használatát jelenti, a különböző termelési folyamatok és gépek irányítására az iparban, a lehető legtöbb munkabéli beavatkozás kiküszöbölésére és a veszélyes összeszerelési műveletek automatizált műveletekkel való helyettesítésére.

A gyors technológiai fejlődésnek köszönhetően, az ipari feldolgozó rendszerek az úgynevezett negyedik ipari forradalom révén megváltoztatják a vállalatok termelési módját. Az ipari automatizálás a folyamatok pontosságának, minőségének és teljesítményének növelésére szolgáló számítógépes gyártásirányítás egyre több vállalatnál játszik jelentős szerepet. Mégis a legérdekesebb az, hogy az ipari automatizálás szinte bármire értendő és rengeteg helyen felhasználható.

Ilyenkor kell a PLC szerviz!

Az ipari automatizálási rendszer felépítése a működés különböző szintjeinek magyarázatára szolgál. Ettől függetlenül mindig szükség van egy PLC szerviz tudására, mivel eléggé bonyolult dologról van szó. Az érzékelők a fizikai folyamatváltozókat, például az áramlást, nyomást, hőmérsékletet stb. elektromos vagy pneumatikus változókká alakítják. Az érzékelők jeleit a vezérlés kimenetének előállítása érdekében feldolgozásra, elemzésre és a döntések meghozatalára használják.

A legérdekesebb viszont mindig az, hogy ezt nem emberek végzik, így rengeteg időt megspórolhatunk. Gondoljunk csak egy hatalmas gépsorra, ahol minden másodpercben legalább 10 termék készül el. Itt az emberi hiba csökkentése érdekében, csak az automatizálás jöhet szóba. Viszont, ha valamilyen probléma merül fel, akkor szükség lesz a PLC szerviz segítségére. Akkor is igénybe vehetjük a szolgálatait, ha új rendszert akarunk kiépíteni, mivel a PLC szerviz személyre szabottan fogja elkészíteni a szükséges parancsokat, hogy a gépek tovább dolgozzanak.