A bőrgyógyászat fellelhető az interneten

bőrgyógyászat

A bőr nap mint érintkezik különböző anyagokkal, amelyek közül néhány irritációt okozhat. A bőrgyógyászat ezekkel és persze más okokból kialakuló elváltozásokkal foglalkozik. Manapság már az online gyógyászat nem ismeretlen fogalom. A szakember ebben az esetben feltesz néhány jól irányzott kérdést a páciensnek, kér pár fotót vagy videón keresztül tekinti meg az elváltozást. Ha mindez megtörténik, akkor felállítja a pontos diagnózist és kezelési javaslatot tesz. Nagyon sokan döntenek az efféle terápia mellett, hiszen kényelmes, biztonságos és elkerülhető általa a várótermi álldogálás.

A online bőrgyógyászat bármikor felkereshető. Nincs más dolga, mint regisztrálni a választott dermatológus oldalán. A belépést követően ki kell töltenie egy kérdőívet. A sikeres diagnózis felállításához minimum 3 db kiváló minőségi, éles fotóra van szüksége az orvosnak. A képeken látszódnia kell annak, hogy melyik testrészen van a tünet, ezért lehetőleg távolabbról készüljenek. Az online bőrgyógyászat igencsak közkedvelt napjainkban.

A bőrgyógyászati szűrővizsgálatok lényegesek

Attól függetlenül, hogy az internetes dermatológiai konzultáció az esetek többségében jó megoldást jelent a diagnosztizálásra, akadnak olyan helyzetek, amikor elkerülhetetlen a személyes megjelenés. Napjainkra a bőrgyógyászati betegségek kezelésében az orvostudomány óriási eredményeket ért el. Szerencsére olyan problémák is gyógyíthatóvá váltak, mint a pattanásos bőr vagy a pikkelysömör. A személyes konzultációra, illetve vizsgálatra azért van leginkább szükség, mert a bőrbetegségek egy része hosszú ideig észrevehetetlen marad, mivel nem okoznak panaszokat.

A rendszeres bőrgyógyászati szűrővizsgálat, tehát elengedhetetlen. Az egész testfelszínt érintő részletes vizsgálat egy speciális eszköz, a dermatoszkóp segítségével történik. Egyes betegségek esetén sor kerülhet szövettani mintavételre, valamint további analízisekre. A nem rossz indulatú bőrdaganatok és vírusos szemölcsök eltávolítása elektrokauterrel vagy folyékony nitrogénnel megy végbe. A bőrgyógyászati konzultációra minden esetben előre megbeszélt időpontban kerül sor.