Az együttérzés a gyász folyamatában nagy segítség

együttérzés a gyász folyamatában

A részvétnyilvánítás nagyon komoly feladat, hiszen nehéz megtalálni a megfelelő szavakat. Az együttérzés a gyász folyamatában hatalmas támogatást jelenhet. Az ismerősök, a rokonok, a barátok elvesztése súlyos lelki traumát okozhat. Ilyenkor az ember zárkózottabb lesz és nem mutat érdeklődést a külvilág felé. A kétségbeesés miatt nagy eséllyel alakul ki depresszió.

Ha nem történik meg az időben való felismerése, akkor kritikus állapotot idézhet elő. A gyászoló személy fejében olyan felvetések fogalmazódnak meg, amelyekre azelőtt sohasem gondolt. Az együttérzés a gyász folyamatában kinyilvánítható egy érintéssel vagy kedves szóval.

Mutassa ki érzéseit őszintén és mélyen! Ha törődik másokkal, akkor hamar felismerhető a probléma és időben sor kerülhet a segítségnyújtásra. Sok esetben későn derül ki a lelki betegség, ami már csak kezeléssel szüntethető meg. Karolja fel embertársát és erősítse mindenben! Kísérje el a terápiára, hogy nagyobb legyen a kitartása! Az együttérzés a gyász folyamatában lényeges dolog.