A hajhullás kezelése regeneráló kúrával

hajhullás kezelése

A hajhullás megelőzése nem lehetséges, ha azt betegség, öregedés, öröklődés vagy fizikai stressz, például sérülések okozzák. Megelőzheti viszont a maró vegyszerek okozta problémát, illetve kerülheti a hajsütők és hajvasalók használatát, amik szintén károsíthatják a frizuráját.

Ha már viszont megtörtént a baj, a hajhullás kezelése hajbalzsamokkal és egyéb készítményekkel is lehetséges. Előfordulhat, hogy javíthat a problémán, ha egészséges étrendet követ, ami biztosítja a szükséges tápanyagokat vitaminok, ásványi anyagok és fehérjék tekintetében, viszont a hajhullás kezelése a leghatékonyabb a Varga termékeivel lesz.

Bár a gond önmagában nem veszélyes, az ettől szenvedő nőket általában nagyon felzaklatják a megjelenésükben bekövetkezett változások. Ezek a negatív érzések befolyásolhatják az önbecsülést és a társadalmi életet. Ez szorongást okozhat, akár genetika, akár betegség vagy akár stressz miatt következik be. Érdemes tudni, hogy a hajhullás kezelése igenis lehetséges bizonyos hatóanyagokkal és termékekkel.

A kopaszodás okai változnak minden nemnél

Férfiaknál és nőknél egyaránt kialakul a kopaszodás, aminek az orvosi kifejezése androgén alopecia. Nem számít, melyik kifejezést használja, ez azt jelenti, hogy olyan géneket örökölt, amik hatására a szőrtüszői (amiből az egyes szőrszálak kinőnek) összezsugorodnak, és végül leállítják a hajnövekedést.

A kopaszodás okai nem mindig egyértelműek, de már tinédzserkorban elkezdődhet, viszont később lesz igazán látványos. Nőknél az örökletes probléma első észrevehető jele általában az általános elvékonyodás. Ha egy férfiaknak örökletes kopaszodása van, az első jele gyakran egy kopasz folt a feje tetején. Lehetséges az újranövekedés? Igen, a kezelés segíthet megállítani vagy lelassítani a kopaszodást.

Minél korábban kezdődik a kezelés, annál jobban működik, de a hajhullás okainak feltárása nélkül továbbra is hullani fog a haja. Az életkor előrehaladtával a legtöbben észreveszik, hogy ritkul a hajuk, hiszen a növekedése lelassul. Egy ponton a szőrtüszők abbahagyják a növekedést, amitől a fejbőrünkön lévő haj elvékonyodik. A kopaszodás okait érdemes kivizsgáltatni, hogy pontos kezelést kaphasson.