A modern cserépkályha beépül a térbe

modern cserépkályha

Ez a közkedvelt és korszerű berendezés természetesen követi a trendeket megjelenésben és működésben egyaránt. A modern cserépkályha illeszkedik a szoba, a nappali, valamint a konyha stílusához, hangulatához, bútoraihoz. A gyártók a mai technológiának hála képesek egészen különleges formájú és mintájú burkolatokat piacra dobni, amelyek fellendítik egy adott helyiség kinézetét. Esetenként nehéz megkülönböztetni, hogy a lakásba lépve egy szép szobrot lát vagy tüzelőberendezést.

A modern cserépkályha működése közben nem a lakás levegőjét használja. Az üzemeléséhez szükséges oxigént egy légcsatornán keresztül szerzi, illetve juttatja a tűztérbe. Tűzifával, vagyis 100 %-ban megújuló energiaforrással működik, ezért könnyen fenntartható fűtési megoldásnak nevezhető. A népszerűségéhez nagymértékben hozzájárul a környezettudatos életmód és a passzívházak elterjedése. A modern cserépkályha esetében a működéskor magas hőmérséklet keletkezik a tűztérben, ebből kifolyólag minimális káros anyagot juttat ki a környezetbe.

A fa tüzelésű kandalló igazi klasszikus darab

Az eszköz tökéletes kiegészítője a nappalinak esztétikum szempontjából, nem beszélve arról, hogy szinte azonnali meleget biztosít a helyiségben a beüzemelését követően. A fa tüzelésű kandalló lehetővé teszi, hogy élvezze a lobogó tűz látványát és az égő fa pattogásának kellemes, megnyugtató hangját. Különböző típusokban érhető el. Az öntöttvas variáció régóta fontos szerepet tölt be a fűtési megoldások között. Nagyon sokan kedvelik, ami egyáltalán nem véletlen.

Amellett, hogy rendkívül tartós és megbízható, kimagasló a hatásfoka is. A fa tüzelésű kandalló ezen változata pillanatok alatt melegíti fel az adott szobát. A tűztér teljesen el van zárva biztonsági okokból. Az árát az üzletekben megkérik, de egy hosszú élettartamú, jó teljesítményű fűtőtestre érdemes áldozni. Remek választás azoknak, akik kedvelik a klasszikus berendezéseket és persze van idejük a fahasábok beszerzésére és felhasogatására. A fa tüzelésű kandalló valószínűleg soha nem megy ki a divatból, sőt, a katalógusokban is mai napig jelen van.