A legjobb városi strandok Horvátországban

A legjobb városi strandok Horvátországban

Az Adria partvonalán gyakran megesik, hogy a tengert csak hosszú lépcsőmászás után érjük el, vagy, hogy egy-egy izgalmasabb strand megközelítéséhez sziklákon kell mászkálni. Nem mindenki vágyik azonban ilyen túrákra, sőt, az is előfordulhat, hogy egyszerre akarjuk élvezni a városi nyüzsgést és a tengerparti strandolást. Szerencsére a nagyobb városoknak is megvan a maguk strandja, ezeket a könnyebb megközelíthetőség kedvéért lebetonozták, és lépcsőkön lehet bejutni a vízbe. Kétségtelen, hogy egy betonos part nem ugyanazt a természetközeli élményt nyújtja, mint a kavicsos vagy a sziklás változat, de cserébe jó infrastruktúrával rendelkező és könnyen megközelíthető strandokat találunk. Aki tehát minden kényelemmel felszerelt tengerpartot keres, válogasson bátran az alábbiakból. Az odajutást költségeit pedig ezen horvát autópálya árkalkulátor oldal segítségével számolhatja ki.

Umag – Aurora strand

Az Aurora strand kiváló minőségét a Kék Zászló minősítés jelzi.  A tengert kényelmesen, lépcsős lejárókon közelíthetjük meg, és a parton közvetlenül nincsenek fák, de a kissé feljebb már találhatunk árnyas részeket. Umagtól 2 km-re, a tengerparti Katoro üdülőhelyen található, és betonozott partján minden a nyaralók kényelmét szolgálja: rengeteg szék, napernyő és vízi sport felszerelés árusok és kölcsönzők várnak minket.

Medulin – Bijeca strand

A legjobb városi strandok Horvátországban

Medulin kis halásztelepülés volt, amely az turizmus fellendülésével igazi üdülőparadicsommá nőtte ki magát. A Bijecán a part szinte végig finom homokkal borított és lassan mélyül, így kisgyerekkel ideális. A jól kiépített strandon, éttermek, kávézók, bazársor és csúszdák is vannak.

Vodice – Plava plaza strand

A legjobb városi strandok Horvátországban

A Kék zászló kitüntetést viselő Plava plaza strand Vodicében található, és Horvátországegyik leghosszabb sekély vizű kavicsos strandja: 4 km hosszú, egészen Tribunjig húzódik. Különlegesen kellemessé teszi, hogy a kavicsos strandot teljes hosszában fenyőerdő határolja. Kitűnő az infrastruktúrája is: számos étel-és italbár, sőt búvár-és vitorlás iskola is vár minket. A sekély part ideális úti cél valamennyi nemzedék számára.

Makarska Riviéra – Brela

A legjobb városi strandok Horvátországban

Igazi vakító, hófehér kavicsos part, és türkizkék tenger vár minket a Makarska Riviérán. A gyönyörű 60 kilométeres partszakasz Split és Dubrovnik közötti part menti főúton haladva Omiš után kezdődik, és szállodák sora jelzi, hogy igazi turistaparadicsomban járunk. A legjobb strand ezen a részen a brelai kavicsos part, de csodás fürdőhelyeket találunk Makarskától 3 kilométerre, délre, és a Drvenik és Zaostrog közötti részeken is.

Mali Losinj – Veli Zal strand

Ez a csodás strand a sziget Napos Öbölben (Suncana uvala) található, és kiváló minőségét a Kék zászló minősítés jelzi. Picit messzebb van a városközponttól, de a felszereltsége miatt mégis illik felsorolásunkba. A tengert egy árnyas sétány övezi, és kellemes, lassan mélyülő kavicsos partja miatt kifejezetten közkedvelt a kisgyermekkel érkezők számára.  A strandon és a sétány mellett mindent megtalálunk, ami a kényelmet és a szórakozást szolgálja: napágyak éttermek, italbárok, tusolók, röplabdapálya, teke és vízi sportok várják a vendégeket.

Split – Bačvice strand

Split leghíresebb fürdőhelye minden bizonnyal a Bačvice strand, amely sekély homokos partjával ideális nyaralóhely, főleg gyermekes családoknak. A családias tengerparti üdülőhelyen minden megtalálható, ami egy kényelmes és élményekben gazdag nyaraláshoz kell. A Bačvice a picigin labdajátékról is híres, amely egy egyedülálló dalmát sport, látványos akrobatikus ugrássokkal, és az a lényege, hogy a játékosok megpróbálják megakadályozni, hogy a picigin nevű kis labda megérintse a vizet.

Opatija – városi strand

A legjobb városi strandok Horvátországban

A boldog békeidők hangulatát őrző város déli partján élvezhetjük a hatalmas városi strandot, amelynek nagy része betonozott. A parton természetesen minden kényelem a miénk lehet: napernyőt és nyugágyat is bérelhetünk, ha úri módon szeretnénk pihenni, napozni. A betonozott partról itt is lépcsőkön keresztül jutunk a tengerbe. A strand különlegessége, hogy kiépítettek két hullám formájú ívet, ahol a tenger vize gyorsabban felmelegszik. Kitűnő pancsolóhelyszín ez a gyerekeknek.