Hányszor történjen a fűtési rendszer tisztítása?

fűtési rendszer tisztítása

Az otthonokban lévő csőhálózatot rendszeresen karban kell tartani. A fűtési rendszer tisztítása először közvetlenül a telepítés után, majd pedig évente kétszer szükséges. Az első öblítésre közvetlenül a rendszer telepítése után kerül sor. A szerelési munkálatok során ugyanis a radiátorok és csövek belsejében építési törmelék halmozódik fel, ami rozsdát és olajos szennyeződéseket tartalmazhat. Ha a rendszert ilyen állapotban indítják el, fennáll a problémák kockázata, az alacsony hőteljesítménytől kezdve a rendszer meghibásodásáig.

Ezért a telepítés után először ellenőrizni kell a csöveket, hogy van-e bennük durva törmelék, ami elzárhatja a víz áramlását. A törmelék eltávolítása után jöhet a fűtési rendszer tisztítása. Ilyenkor megnövelt nyomással hideg vizet vezetnek a rendszerbe, amit 2-3 órán át benne hagynak, majd leeresztik. Ezt addig kell ismételni, amíg a víz a kifolyónál tiszta lesz. Ezután a fűtési rendszer tisztítása során, a rozsda és az olajos szennyeződések eltávolítása érdekében forralt vizet vezetnek a rendszerbe.

Hatékony klíma telepítés Budapesten és környékén

Manapság nehéz elképzelni egy helyiséget légkondicionálás nélkül, akár otthon, akár az irodában. Annyira hozzászoktunk a kényelemhez és élvezzük a klíma telepítés Budapest lakosainak szóló szolgáltatásának eredményét, hogy el sem tudjuk képzelni, miként lehet nélküle élni. A háztartási készülékek piaca légkondicionálók és split rendszerek széles választékát kínálja. Az egyszerű, egy egységből álló modellek, az olcsó árúk és a könnyű telepítésük ellenére túl zajosak, terjedelmesek és nem vonzó megjelenésűek.

Ezért a klíma telepítés Budapesten az osztott vagy akár a több belső egységgel rendelkező multi split rendszereket szereli be a leggyakrabban. A split rendszert a helyiség négyzetméterei alapján kell kiválasztani egy egyszerű számítással. Ezeket a modelleket a teljesítményük szerint osztják fel. A háztartási légkondicionálók 7, 9, 12, 24, 28 és 30-as alosztályba sorolhatóak. Szorozza meg a modell számát hárommal és megkapja a négyzetméterek számát, amire a klíma telepítés Budapesten elvégezheti a szolgáltatását.